Sági Emese: Bármi lehetsz

Sági Emese: „Bármi lehetsz Pályaválasztó történetek” című könyvét egyik kollégám ajánlotta. Azonnal le is csaptam rá, mivel egyik kedvenc énekesnőm életével kapcsolatosan is találtam benne interjút. Persze azonnal odalapoztam, és miután elolvastam, folytattam a többi történettel. Igaz, nem így kell egy könyvet elolvasni, de a kíváncsiságom győzött.

A szerző így fogalmazza meg a könyvével kapcsolatosan, hogyan és miért íródott:

„… egy állásbörzén voltam, és meghallgattam nagyon okos emberek nagyon okos előadásait – amelyektől a szó szoros értelmében sokkot kaptam. Elkeseredtem, és rettentő bosszús lettem, mert az üzenet, amit ott kaptam nem más volt, mint az, hogy az érték a munkahelyek három-négy évenkénti váltásában rejlik. Az őskövületek azaz az 5+ éve egy helyen lehorgonyzottaknak annyi. Mire is lehetnek ők képesek egyáltalán?

Őszinte leszek: két napig rágódtam és bosszankodtam, amikor aztán rájöttem: ez csak EGY vélemény! Van más álláspont is – mint például az enyém. Tehát: ha valamivel nem értek egyet, akkor nekem is meg kell osztanom a saját véleményemet. Ha meg akarom. Ha fontosnak érzem.”

Ajánlom minden kedves Olvasónknak!

 

M.N.E. könyvtáros ajánlásával