Folyóiratok

k

 

 

 

 

Folyóirat-olvasónkban 4 napilap és több mint 100 folyóirat közül válogathatnak olvasóink. A magazinok rendelésekor igyekszünk minél szélesebb réteget megszólítani, ezért a legtöbb területet lefedjük kínálatunkkal. Természetesen olvasóink igényeihez is igazodunk, így a legnépszerűbb témájú olvasnivalókból (pl. női lapok, gasztromagazin, lakberendezés) többféle kiadványt is szolgáltatunk.
Helyet kapnak polcainkon a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott folyóiratok. Ezen folyóiratok nem ritkán többhónapos késéssel érkeznek, tartalmuk azonban nem avul, hosszú távon aktuális (művészeti, tudományos, történelmi, irodalmi stb.).
Az újságok kellemes környezetben helyben lapozgathatók, valamint – a legfrissebb számok kivételével – kölcsönözhetők is.

Online katalógusunkban a dokumentumtípus Folyóirat-ra történő átállítással kereshetők. Ingyenes regisztrációt követően bárki helyben olvashatja az időszaki kiadványainkat, beiratkozott olvasóinknak lehetősége van kölcsönzésre, melynek feltételeit a Könyvtárhasználati szabályzat tartalmazza.  A bekötött és tartósan megőrzött folyóiratok a könyvtáros segítségével érhetők el. A hatályos jogszabályoknak megfelelően kérésre a könyvtáros fénymásolatot, ill. digitális másolatot készít, melynek költségeit a Könyvtári szolgáltatások díjai táblázat tartalmazza.