Könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtár a gyűjteményében nem található dokumentumok hozzáférhetővé tételét könyvtárközi kölcsönzés útján biztosítja. A szolgáltatást érvényes tagsággal rendelkező, beiratkozott olvasóink vehetik igénybe, akik elfogadják a könyvtárközi kölcsönzésre vonatkozó szabályzatot. 
A kérést személyesen a könyvtár tájékoztató pontjain elhelyezett Könyvtárközi kérőlap kitöltésével kérheti. Ha változás történt a regisztrációkor megadott adataiban, elérhetőségében, a kérés leadása előtt feltétlenül egyeztessen a kölcsönző pultnál. Az igényelt dokumentum valamennyi adatát fel kell tüntetni, hogy megfelelő legyen a beazonosítás. A pontos adatok megadásához segítséget nyújtanak a különböző katalógusok, adatbázisok, illetve kérheti a tájékoztató könyvtáros segítségét.
A dokumentum használatának feltételeit (kölcsönözhető vagy csak helyben használható) a küldő könyvtár szabja meg.


A belföldi kérések teljesítése az Országos Dokumentumellátó Rendszeren (ODR) keresztül, átlagosan 10 napos átfutási idővel történik.
A külföldi kérések teljesítése az Országos Széchenyi Könyvtáron keresztül, saját díjtételeinek megfelelően akár több hónapos átfutási idővel történik.

A könyvtárközi kölcsönzés térítési díjai a Díjszabási Táblázatban találhatóak.
 

Bővebb információt nyújt: Szilaj Anikó könyvtáros.
E-mail: kozponti@konyvtarcegled.hu

A könyvtárközi kölcsönzés igénybe vételekor is kérjük, ügyeljen a kölcsönzési határidőre!