Újra nyitunk!

cegledvk : 2021. 05. 03. - 20:55

Kedves Olvasóink, Látogatóink!

A 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet alapján a Ceglédi Városi Könyvtár az alábbi feltételekkel nyit újra 2021. május 4-én, kedden.

A Könyvtár épületébe a 18 éven felüliek kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be.

A 18 éven aluliak a könyvtárat vagy önállóan, vagy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják, életkorukat kétség esetén igazolni kell. A szülői felügyeletet igénylő kisgyermekek kizárólag védettséget igazoló személy kíséretében tartózkodhatnak a Gyermekkönyvtárban. Szülő, hozzátartozó nélkül nem áll módunkban fogadni őket. A belépéshez kérjük, csengessen!

A Könyvtár vezetője vagy alkalmazottja köteles a belépését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettséget vagy életkorát a rendeletben meghatározott módon, vagyis a szükséges okmányok bemutatásával nem igazolja.

A Könyvtárba belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a távolságtartás. Kérjük, belépés után is lehetőleg viseljen maszkot.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek továbbra is biztosítjuk a Könyvtár-pakkot, amely lehetőséget teremt a visszahozatalra, kölcsönzésre, tagság létesítésére vagy hosszabbítására. A Könyvtár-pakk szolgáltatásunk a Központi Könyvtárban keddtől péntekig 10.00 és 17.00 óra között, a Gyermekkönyvtárban és Ifjúsági Könyvtárban keddtől péntekig 15-17.00 óra között elérhető. Az összekészített könyvekért kérjük, ez idő alatt jöjjenek. A Könyvtár-pakk igénybevételének részleteiről tájékozódhatnak a kihelyezett plakátokon, a www.konyvtarcegled.hu oldalunkon valamint a könyvtári Facebook-oldalon.

A nyitást követő két hétben késedelmi kamatot nem számolunk fel, kérjük éljenek a türelmi idő adta lehetőséggel, és hozzák vissza az Önöknél lévő lejárt dokumentumokat. A türelmi idő lejárta után késedelmi kamatot számolunk a lejárt határidejű könyvekért, egyéb dokumentumokért.

A 2021-től érvényes új Könyvtárhasználati Szabályzatunk értelmében a szolgáltatásaink díjszabása változott. Erről tájékozódhatnak a honlapunkon, Facebook oldalunkon vagy a könyvtári terekbe kihelyezett információs táblákon.

A Gyermekkönyvtár részlegünk és Ifjúsági Könyvtárunk változatlan nyitvatartással, a Központi Könyvtárunk megváltozott nyitvatartással szolgáltat.

Új nyitvatartás!!

Hétfő: zárva

Kedd: 8.00 – 18.00 óráig

Szerda – csütörtök: 9.00 – 18.00 óráig

Péntek: 8.00 – 18.00 óráig

Szombat: 8.00 – 13.00 óráig