Online-szolgáltatások

Könyvtárunk nyitva tartási időn kívül is rendelkezésre áll olvasóink számára.

A katalógus menüben egyszerű és összetett keresést végezhet a könyvtár dokumentumállományában. (A kereső használata nem igényel regisztrációt!)

KERESÉS:

Összetett keresés esetén több szempontot is meg lehet adni a találati lista leszűkítéséhez. Kereshetünk külön címre, szerzőre, de akár kiadóra is.
A keresés gombra kattintva megjelenik a találati lista, amely tartalmazza a könyvtárban megtalálható dokumentumok listáját. A megjelenítéshez rá kell kattintani a kiválasztott címre. Ekkor láthatjuk, hogy hány darab áll rendelkezésre a könyvtárban és mi a lelőhelye, valamint arról is információt kaphat, hogy melyiket hányszor kölcsönözték, jelenleg van- e kölcsönözhető példány, milyen véleménnyel voltak róla az olvasók.

Ha van belőle szabad példány, akkor - belépés után - le is foglalhatja a sor elején található ikonra kattintva, amelyet a kérés megerősítésével elküld a rendszer a könyvtárosnak. A foglalást a rendszer 7 napig tárolja, eddig van lehetősége átvenni, utána automatikusan törlődik.
Amennyiben a dokumentum kölcsönzésben van, úgy előjegyzést vehet fel rá. Fontos, hogy nemcsak a dokumentum címére (felső sor eleje), de magára a példányra is lehetőség van előjegyzést tenni (példány-sor eleje), mindkét ikon két kis ember-alakot ábrázol, ezért figyelni kell, melyik gombra kattint. Amennyiben a címre jegyezne elő és mégis van kölcsönözhető példány (pl. más kiadású dokumentum esetén), úgy a rendszer jelzi egy felugró ablakkal, hogy nem lehetséges az előjegyzés.

A megjelenített találati listából további lehetőségeket kínál a rendszer a megfelelő ikonra kattintva. Meg tudja nézni, hogy az adott mű szerzőjének még milyen könyvei találhatóak meg az állományunkban, ill. fontos információ lehet még a "szerzőről szóló művek". Erre az ikonra kattintva felvilágosítást kap arról, hogy van-e valamilyen mű, amely az íróról szól.

 

Regisztrációhoz kötött online funkciók elérése:

Első használat előtt regisztráció szükséges! A könyvtártagok a honlap jobb oldalán található Könyvtári belépés alatt tudnak regisztrálni, illetve belépni. Ha beírja az olvasójegye számát vagy az e-mail címét, majd a jelszót, a belépés gombra kattintva eléri a könyvtár online szolgáltatásait. 

 

Belépés után a következő menüpontokat találja:

Adataim, körleveleim – A könyvtári beiratkozáskor regisztrált személyes adatait tartalmazza. Kérjük, amennyiben személyes adataiban változás történik, jelezze a következő könyvtárlátogatása alkalmával, módosítást csak a könyvtáros végezhet. A végén található hírlevél-beállításokat viszont lehet változtatni.

E-mail/jelszó módosítása – Ha le szeretné cserélni az e-mail-címét vagy a jelszavát, itt van rá lehetősége.

Aktuális kölcsönzéseim - Tájékoztatást ad a kölcsönzött dokumentumokról, a lejárati határidőről és itt módosíthatja a könyvek visszahozatali dátumát is.
Hosszabbítás:
Ha szüksége van még az Önnél lévő könyvekre, akkor kétszer módosíthatja a határidőt. A rendszer automatikusan jelöli a hosszabbítható dokumentumokat, megmutatja a lehetőségei számát.
Ha ezeket beállította, akkor a fent található "Meghosszabbítás" gombra kattintva tudja véglegesíteni a feladatot.
Fontos tudni, hogy ha már lejárt a határidő (piros a dátum), vagy lejárt a tagság érvényessége, akkor ezt a műveletet már nem lehet elvégezni!

Korábbi kölcsönzéseim – Archiválja eddigi kölcsönzései adatait, melyet itt megtekinthet. Lehetőséget biztosít véleménynyilvánításra (tetszett, nem tetszett). E menüpontban kap információt arról, hányan olvasták az Ön által kölcsönzött dokumentumokat, és milyen a tetszési indexük.

Témafigyelés – Ha szeretné egyes szerző műveit, egyes témakör újonnan megjelent dokumentumait elsőként elolvasni, itt jelezheti. A könyvtár állományába beérkezett megjelölt dokumentumokról értesítést kap, lefoglalhatja azokat.

Polcon lévő tételeim – Olyan könyveket válogathat ide, amiket később szeretne elolvasni, tehát ez nem egyenlő a dokumentum lefoglalásával.

Előjegyzéseim, foglalásaim – Itt tekinthetőek meg az aktuális előjegyzések, foglalások.

Gyarapítási javaslat – Ha szeretne dokumentumot beszerzésre javasolni, akkor itt teheti meg.

Kérdezze a könyvtárost – Itt tehet fel referensz kérdést, a választ az elektronikus postafiókjára küldjük.

Kijelentkezés