Hírek

A Ceglédi Városi Könyvtár állást hirdet ifjúsági könyvtáros munkakör betöltésére. Pályázat IFJÚSÁGI KÖNYVTÁROS munkakör betöltésére A munkavégzés helye: Ceglédi Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára
Kedves Szülők és Gyerekek! Az új év indulásával szeretnénk kedveskedni a beiratkozott gyermek olvasóinknak Könyvtár-pakk szolgáltatás létrehozásával. 2021. január 4-től kölcsönzési és visszahozatali lehetőséget biztosítunk az olvasni vágyó gyermekeknek és a tiniknek!

Tisztelt Látogatóink!

A 484/2020 (XI.10) kormányrendelet 12 § 1. bekezdésének j) pontja értelmében könyvtárunk határozatlan ideig ZÁRVA tart.

Megértésüket köszönjük!

Események

BEIRATKOZÁSI AKCIÓ A GYERMEKKÖNYVTÁRBAN! Kedves Szülők és Gyerekek! Bár könyvtárunk továbbra is zárva tart, BIZTOSÍTJUK A BEIRATKOZÁS LEHETŐSÉGÉT, hogy minél többen igénybe vehessék Könyvtár-pakk szolgáltatásunkat! Könyvtárunkba 16 éven aluliaknak a beiratkozás ingyenes, a szülőknek egy nyilatkozatot kell kitölteni az adatkezeléshez, mely itt található. Mindenki más féláron iratkozhat be JANUÁR 18-TÓL 31-IG!
Kedves Olvasóink, Látogatóink! Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021-ben új Könyvtárhasználati szabályzat lépett érvénybe a Ceglédi Városi Könyvtárban. Az új szabályzat értelmében...

Ajánló

Akkora, mint két ló. A szeme tűzgolyó. A karmai borotvaélesek. Vigyázz, mert jön az Ickabog…
Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek… Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna.
A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá.

Forrás: Animus, 2020, fülszöveg

Tudtad, hogy te is lehetsz szuperhős? Nem kell hozzá varázserő, sem különleges képességek, az is éppen elég, ha önmagadat adod. Persze azért nem árt, ha olyan tulajdonságokkal is rendelkezel, mint a könyv főszereplői: Noémi, Zsombi és Dani, a három tinédzser, akiket egy számítógépes program választott ki a nagy feladatra. Egyébként sem kedvük, sem idejük nem volt arra, hogy a világot megmentsék. Bőven elég volt a sikeres énekes, videós, illetve gémer szerepekkel járó feladatok sokasága a suli, edzés és egyebek mellett. Most meg még ez is?!
Csakhogy az elég meggyőző tud lenni, ha az embert ez a bizonyos program nemcsak kiválasztja, de különböző trükkök segítségével még el is rabolja, hogy beszervezze. Arról már nem is beszélve, mennyi hasznos dolgot lehet megtudni egy ilyen küldetésen például barátságról, kiközösítésről, arról, hogy másnak is lehetnek félelmei, hogy bárki hibázhat, és hogy nem minden(ki) az, aminek látszik.

Forrás: Beck M. Menedzsment, 2020, fülszöveg

Közeledik a virágvarázslat ideje - de vajon mi lesz akkor, ha a tündérek a nagy napon éppen betegek? Hogyan kaphat megfelelő segítőt egy gyógynövény, ha reggel még az sem biztos, hogy az összes tündérlány részt tud venni a ceremónián? Szerencsére Herba anyó úrrá lesz a helyzeten. Ebben az évben egy csodálatos szépségű virág tűnik fel a varázsgömbben, és Bíborka személyében kedves, lelkiismeretes támogatót kap. A tündérlány sok új dolgot tanul meg a gyógynövények titkos világáról, és közben új barátokat is szerez. A bíbor kasvirág ugyanúgy segíti Bíborkát a mindennapokban, mint ahogy a kislány gondoskodik róla. A bűbájos mesék olvasása közben észrevétlenül ismerhetjük meg a gyógynövények gyógyhatását.

Forrás: Manó könyvek, 2020, fülszöveg