Hírek

Indul a Ceglédi Városi Könyvtár podcastja! Mi az a podcast? Egy olyan rádióműsor, amit bárhol, bármikor meghallgathat. Nem élő adás, hanem egy olyan beszélgetés, amelyet akkor hallgat meg, amikor csak szeretné: autóban, főzés közben, a vonaton, egy kávé, tea mellett.

Események

A Borító Podcast 5. adása - Beszélgetés Kovács Attila alias Holden Rose íróval
A Borító Podcast 4. adása - "A divat 1848-ban"- beszélgetés Reznák Erzsébettel, a Ceglédi Kossuth Múzeum igazgatójával

Ajánló

Moszkvában, ​egy korrupcióellenes tüntetésen a rendőrség őrizetbe veszi Ányát. A bíróság egy alig negyedórás tárgyaláson tíz nap elzárásra ítéli. Ánya életében először találja magát rács mögött. A fogvatartási központba szállítják, ahol feltevése szerint csak huligánok és garázdák, szélhámosok és tolvajok ülnek.
„Ilyen gyönyörű, szép nőt én még az életemben nem láttam. El is bűvölt egy életre.” „A kezelések alatt a tornázás érdekelt a legkevésbé, én csak a fiatal lányt néztem és csodáltam.” „Felszállt a vonatra, ami lassan, komótosan elindult Pécs felé. Véget ért a gyönyörű hétvégénk.” Nem csak a filmekben láthatunk ilyen történetet, a való élet is produkálhat ilyet. 
Jennifer Teege (1970) Németországban, örökbefogadott gyermekként nőtt fel.  Vérszerinti családjáról kiderítette, hogy apai ágon nigériai származású, anyai nagyapja pedig Amon Göth, náci lágerparancsnok.