Hírek

Eszmetörténeti előadás Dr. Schiffert Andrással 2021. október 22-én
Új szolgáltatás! Születésnapi Újság készítése a Központi Könyvtárban!
Kedves Látogatóink! Szeptember 1-től megváltozott nyitvatartással várjuk Önöket!
Tisztelt Olvasóink, Látogatóink! Hivatkozásul a 365/2021. (VI.30) Kormányrendeletre, 2021. július 5-től intézményünk korlátozás nélkül látogatható. Ezzel egyidejűleg Könyvtár-pakk szolgáltatásunk megszűnik. Várjuk Önöket!
Indul a Ceglédi Városi Könyvtár podcastja! Mi az a podcast? Egy olyan rádióműsor, amit bárhol, bármikor meghallgathat. Nem élő adás, hanem egy olyan beszélgetés, amelyet akkor hallgat meg, amikor csak szeretné: autóban, főzés közben, a vonaton, egy kávé, tea mellett.

26 ezer oldalnyi digitális ceglédi anyag  érhető el november 1-től az ADT-n (Arcanum Digitális Tudománytár)!
Az Arcanum Adatbázis Kft. és a Ceglédi Városi Könyvtár együttműködéseként mintegy 110 darab - 1889-1942 közötti - bekötött ceglédi folyóirat került  digitalizálásra. Beiratkozott olvasóink számára ingyenes hozzáférést biztosítunk az ADT-hez a Központi Könyvtárban.

További információ a Ceglédi Városi Televízió riportjában.

Vadas Lászlóval kötött megállapodás alapján a tulajdonában lévő ceglédi képeslapokat folyamatosan digitalizáljuk, és elérhetővé tesszük honlapunkon. A képeslapok a "Digitális könyvtárban" kereshetőek és szabadon felhasználhatóak a forrás (tulajdonos) feltüntetésével.

Könyvtárunk ez évtől mintaprojekt-kipróbáló intézményévé vált a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" kiemelt uniós fejlesztési projekt „Az én könyvtáram” elnevezésű könyvtári programnak.