Programok

Változatos állandó programjaink mellett rendhagyó előadásoknak is otthont ad az Ifjúsági részleg. A programjaink egyik fő célja, hogy segítsünk a fiataloknak, hogy könnyebben induljanak a nagy betűs életbe, illetve hogy szabadidejüket igazán szórakoztató programokkal töltsék, természetesen ehhez minden szempontból megfelelő helyen.

Hogyan Tovább?

Programsorozatunk több megállóval és szeles korosztálynak kínál információ szerzési lehetőséget a tovább tanulással és a nyári munkával kapcsolatosan.

Első megálló januárban a Hogyan Tovább?- Egyetem, Főiskola, ahol a középiskolások számára biztosítunk lehetőséget különféle egyetemek, főiskolák megismerésére egy héten keresztül.

A második megálló májusban a Hogyan Tovább?- Nyári munka. Környékbeli iskolaszövetkezetekkel vettük fel a kapcsolatot. A délután egy részében tájékoztatást hallhatnak a résztvevők a nyári diák- munka lehetőségekről, a munkavállalókra és a munkáltatóra vonatkozó kötelezettségekről, jogokról.

Maratoni Versfelolvasás

2014 óta, április 11-én verses martonnal tisztelgünk József Attila születésnapja, a Magyar Költészet Napja előtt. Programon körülbelül 1500 kicsit és nagyot, fiatalt és időset tudtunk megszólítani, hogy szavalja el kedvenc versét.