Hírek

Kedves Látogatóink!

 

Az ünnepi időszakban a Könyvtár nyitva tartása az alábbiak szerint módosul:

2019. december 23-tól (hétfő) 2020. január 1-ig (szerda) a Könyvtár ZÁRVA tart!

Nyitás: 2020. január 2. (csütörtök), 9.00

 

Minden Kedves Olvasónknak békés ünnepeket kívánunk!

Események

Szeretettel várjuk a családokat mesedélutánunkra a Gyermekkönyvtárba!

Decemberi alkalmaink:
- december 4. (szerda)
- december 17. (kedd)

 

A részvétel ingyenes, de a gyermekek számára beiratkozáshoz kötött!

A Gyermekkönyvtár szeretettel várja a játszani szerető gyerekeket és felnőtteket december 21-én, szombaton 9.00-12.00 között.

 

A részvétel ingyenes!

Bővebb információk:
Gyermekkönyvtár
2700 Cegléd, Gubody utca 15.
Tel: 53 / 311-018
E-mail: ifjusagi@konyvtarcegled.hu
www.facebook.com/cvkifjusagikonyvtar

Fazekas Zsuzsanna zenepedagógus, zongoratanár zenés-mondókás ölbeli játékos foglalkozásával várja a kedves Anyukákat és Babákat szeptemberben is.

Ajánló

A könyvben található díszek elkészítéséhez a manapság gyakori "műanyagok" helyett természetes anyagokat használtak fel a szerzők. Fenyőágakból, almából, narancsból, méhviaszból, fahéjból és csillagánizsból készítették el őket. Illatukkal karácsonyi hangulatot árasztanak, és egyben igen mutatósak is. A könyv ötleteket ad hagyományos és attól eltérő adventi és felakasztható koszorúk, asztaldíszek elkészítéséhez. A hozzávalók között találunk diót, mandulát, fahéjat, szegfűszeget és ánizst, ezekkel természetesen díszíthetjük alkotásainkat.

Forrás: Cser Kiadó, 2000, fülszöveg

A Finnországban élő Mikulás és a lappföldi Korvatunturi-hegy pont olyan, amilyennek mindig is képzeltük! Mauri Kunnas régóta jó barátságban él a manókkal. Róluk írt könyvében most saját szemünkkel láthatjuk az óriási levélhegyeket a Mikulás postáján, elkísérhetjük hírszerző útjukon a cserkészmanókat, bepillanthatunk az ajándékok készítésének titkaiba, és azt is megtudhatjuk, hogyan juttatják el azokat a világ legeldugottabb szegleteibe is. E könyvből minden kiderül Mikulásról, a manóiról és a varázslatos Korvatunturi-hegyről.

Forrás: Kolibri, 2018, fülszöveg

Családi regény… Televízióban, moziban ma is gyakran látni családi műsort, családi filmet. A szerző prózában is megpróbált olyat írni, melyet szívesen elolvashatnak annak a generációnak a tagjai, melyhez a regény két 13-14 éves főhőse tartozik, de érdekelheti szüleik, nagyszüleik korosztályát is, hiszen ez az írás elsősorban a hozzájuk hasonlók sorsáról szól.

Forrás: Accordia, 2001, fülszöveg