Hírek

Események

Pumpkin Party a Gyermekkönyvtárban!

Szeretettel várunk október utolsó szombatján, többek között cukorkavadászattal és jelmezmustrával is.

Időpont: 2019. október 26. (szombat), 15:00-19:00

Részletek a plakáton.

Szeretettel várjuk a játszani szerető gyerekeket és felnőtteket minden hónap második szombatján 9.00-12.00 között a Gyermekkönyvtárban.

 

Következő alkalom: 2019. október 12.

A részvétel ingyenes!

Fazekas Zsuzsanna zenepedagógus, zongoratanár zenés-mondókás ölbeli játékos foglalkozásával várja a kedves Anyukákat és Babákat szeptemberben is.

Ajánló

A ​Kecskés-szigeten mostanában igazán szokatlan és rejtélyes dolgok történnek. A nádi billegetők eltűnése, furcsa nyomok az iszapban, egy holttest a sziget közelében… Hogy nem hallottál még a Kecskés-szigetről? Sem Bona Petiről és fantasztikus álomfejtő képességéről? Akkor épp ideje, hogy megismerd Petit, a Veréb ikreket és Mirit! Pest kis szigeteinek a felderítése közben ugyanis egy izgalmas és rejtélyes bűntény kellős közepébe csöppennek. Fiala Borcsa kalandregényének szereplői briliáns csapatmunkával derítik fel a szövevényes esetet.

Fiala Borcsa a wmn.hu főszerkesztő-helyettese, újságíró, blogger. A Szerinted?! című ifjúsági regény és az Egy cirkuszigazgató mindennapjai című vicces anyunapló szerzője. Két kamasz gyerek anyukája és egy fekete nudlikutya odaadó szolgája.

Forrás: Kolibri, 2017, fülszöveg

Nagy Réka, a népszerű Ökoanyu blog és könyv szerzője olyan témaköröket jár körbe ebben a kiadványban, mint a természetes babavárás vagy a bababarát lakás kialakításának módjai; de foglalkozik a babaápolással és babajátékokkal, a kicsik helyes táplálkozásával és számos, nem kevésbé fontos kérdéssel. A könyv olvasásakor rájövünk, hogy a manapság sokat hallott fenntartható életmódot, meg lehet élni a hétköznapok szintjén szülőként is, bízva abban, hogy ezzel mi magunk is pozitívan befolyásolhatjuk gyermekeink jövőjét.

Forrás: Sanoma, 2014, fülszöveg

15.000 éve az ember hűséges barátja a kutya. Melyik kutyafajtának mik a jellemzői? Tényleg van úszóhártya az újfundlandi ujjai között? Hogyan segítik a négylábúak a mai embert? Mit jelent, ha egy kutya hegyezi a fülét?

A Mi MICSODA sorozatban megjelent tartalmas, átfogó könyv házikedvenceinkről - nemcsak kutyabarátoknak!

Forrás: http://www.mimicsoda.hu/cikk.php?id=1180