Hírek

Gyermekkönyvtárunk újraindítja Bagoly Ludvig olvasásnépszerűsítő játékát. A játékra 2021. június 15-től személyesen lehet jelentkezni a könyvtárban!

Kedves Olvasóink, Látogatóink!

A 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet alapján a Ceglédi Városi Könyvtár az alábbi feltételekkel nyit újra 2021. május 4-én, kedden.

A Könyvtár épületébe a 18 éven felüliek kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be.

A 18 éven aluliak a könyvtárat vagy önállóan, vagy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják, életkorukat kétség esetén igazolni kell. A szülői felügyeletet igénylő kisgyermekek kizárólag védettséget igazoló személy kíséretében tartózkodhatnak a Gyermekkönyvtárban. Szülő, hozzátartozó nélkül nem áll módunkban fogadni őket. A belépéshez kérjük, csengessen!

A Könyvtár vezetője vagy alkalmazottja köteles a belépését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettséget vagy életkorát a rendeletben meghatározott módon, vagyis a szükséges okmányok bemutatásával nem igazolja.

A Könyvtárba belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a távolságtartás. Kérjük, belépés után is lehetőleg viseljen maszkot.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek továbbra is biztosítjuk a Könyvtár-pakkot, amely lehetőséget teremt a visszahozatalra, kölcsönzésre, tagság létesítésére vagy hosszabbítására. A Könyvtár-pakk szolgáltatásunk a Központi Könyvtárban keddtől péntekig 10.00 és 17.00 óra között, a Gyermekkönyvtárban és Ifjúsági Könyvtárban keddtől péntekig 15-17.00 óra között elérhető. Az összekészített könyvekért kérjük, ez idő alatt jöjjenek. A Könyvtár-pakk igénybevételének részleteiről tájékozódhatnak a kihelyezett plakátokon, a www.konyvtarcegled.hu oldalunkon valamint a könyvtári Facebook-oldalon.

A nyitást követő két hétben késedelmi kamatot nem számolunk fel, kérjük éljenek a türelmi idő adta lehetőséggel, és hozzák vissza az Önöknél lévő lejárt dokumentumokat. A türelmi idő lejárta után késedelmi kamatot számolunk a lejárt határidejű könyvekért, egyéb dokumentumokért.

A 2021-től érvényes új Könyvtárhasználati Szabályzatunk értelmében a szolgáltatásaink díjszabása változott. Erről tájékozódhatnak a honlapunkon, Facebook oldalunkon vagy a könyvtári terekbe kihelyezett információs táblákon.

A Gyermekkönyvtár részlegünk és Ifjúsági Könyvtárunk változatlan nyitvatartással, a Központi Könyvtárunk megváltozott nyitvatartással szolgáltat.

Új nyitvatartás!!

Hétfő: zárva

Kedd: 8.00 – 18.00 óráig

Szerda – csütörtök: 9.00 – 18.00 óráig

Péntek: 8.00 – 18.00 óráig

Szombat: 8.00 – 13.00 óráig

Kedves Olvasóink!

Április 12. hétfőtől újraindul Könyvtár-pakk szolgáltatásunk a Központi és a Gyermekkönyvtárban is!

Hurrá! Nagyon vártuk ezt a pillanatot!

A Pakk-ponton hosszabb nyitvatartási idővel 10-től délután 5-ig lehet átvenni és leadni a könyveket.

A beiratkozási lehetőség is nyitott, így várjuk leendő olvasóinkat! Kérjük a beiratkozási adatlapokat kitöltve küldjék el a kozponti@konyvarcegled.hu, vagy gyermekek esetében a gyermek@konyvtarcegled.hu email címre.

Adatlap letölthető innen: http://www.konyvtarcegled.hu/node/832

 

 

 

gyerek pakk Tudnivalók:

 - 5 könyvet lehet kiválasztani az állományunkból.

 - Amennyiben nem konkrét könyvet szeretnének, szerző vagy cím, továbbá témakör szerint is kérhetők könyvek.

 - Az igényeket e-mailben (gyermek@konyvtarcegled.hu), telefonon

(06-53 / 311-018) munkanapokon 8-16 óráig küldjék el.

 - Szükséges megadni az olvasó nevét és születési idejét.

 - Ezután a hozzánk beérkező e-mailre válaszolva, megtudják, mikor vehető át az összeállított könyvcsomag.

 - Az átadás-átvétel az ajtónál történik hétköznap 10-17 óráig.

 Az ajtóban nincs lehetőség a könyvek átválogatására, visszaadására.

 - A visszavétel a korábbi kölcsönzésekre vonatkozik.

 - Maszk használata kötelező!

 

Könyveinket továbbra is a higiéniás szabályoknak megfelelően gondozzuk, fertőtlenítővel kezeljük.

Minden más szolgáltatásunk szünetel.

A zárvatartás ideje alatt továbbra sem számolunk fel késedelmi díjat.

Tisztelt Látogatóink, Olvasóink! Kedves Ceglédiek!

Kérjük segítsék munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével. Válaszaik lehetőséget teremtenek arra, hogy fejlesszük könyvtárunkat és szolgáltatásainkat! Köszönjük, hogy a linkre kattintottak!

https://forms.gle/d7RnZUpM4HvJjeYCA

Tisztelt Látogatóink!

A 484/2020 (XI.10) kormányrendelet 12 § 1. bekezdésének j) pontja értelmében könyvtárunk határozatlan ideig ZÁRVA tart.

Megértésüket köszönjük!

Könyvtárunk ez évtől mintaprojekt-kipróbáló intézményévé vált a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" kiemelt uniós fejlesztési projekt „Az én könyvtáram” elnevezésű könyvtári programnak.

 

A 90 elkészült mintaprogram – melyek megalkotásában mi is részt vettünk – módszertani segítséget nyújt a tanulást támogató könyvtári szolgáltatások továbbfejlesztéséhez.

3 év alatt 6 új projekt a Ceglédi Városi Könyvtárban!