Hasznos weboldalak

Egyszervolt

egyszervolt.hu

Bármelyik korosztálynak bátran ajánljuk. A kicsiket és a nagyobbakat is képes lebilincselni az oldalon található sok-sok mókás játék, kedves mese, vers és dalocska. Az Egyszervolton nemcsak szórakoztató olvasmányok és hallgatni valók akadnak, hanem praktikus ismeretekre is szert tehet a gyerek. A környezetvédelem fontosságára például Zöldi Ákos és barátai, a Földvigyázók hívják fel a kicsi figyelmét, de kevésbé komoly témák között is böngészhettek: például barkácsötletek vagy könnyen elkészíthető receptek között. A weboldalon cset és fórum is van, ahol a már írni-olvasni tudó apróság biztonságosan beszélgethet a barátaival.
 

 

 

http://www.mesebirodalom.hu/logo.png

Mesebirodalom

Itt számos elolvasható mesét találunk (magyar népmeséket és más népek meséit egyaránt), nem túl szembarát betűtípussal „szedve”. Érdekesség, hogy a mesék íróiról is sokat megtudhatunk. Természetesen a versek sem maradtak le az oldalról, rengeteg népszerű gyerekverset olvashatunk fel a csemetéknek.

Ha pedig önálló szórakozásra vágynának a gyerekek, van sok izgalmas logikai játék és kifestő is, amelyek természetesen telepítés nélkül, online játszhatók. Meghallgatható még több népszerű magyar mesesorozat főcímdala, és még online képeslapküldő szolgáltatás is van.
 

 

 

https://olvasnijo.hu/images/olvas_kezd.jpg

Olvasni jó!

Ennek a szintén remek oldalnak elég erős kötődése van az Egyszervolt.hu portálhoz. Itt is találunk elolvasható meséket, hanganyagokat, dalokat, verseket, diafilmet, videót és játékokat (bár ezekből meglehetősen kevéske van, betűkirakóval és néhány rejtvénnyel szolgálnak csak). Mindez egy helyen, jól átlátható felületen.
 

 

 

Dark logo

Napocska – Az Egyszervolt.hu családi magazinja

Fontos számodra a családod egészsége? Szeretnéd, hogy a gyermeked már egészen kicsi korában tisztában legyen az egészséges életmód fontosságával? A blogok között ismert anyukák és apukák osztják meg szülőtársaikkal a tapasztalataikat. Ám nemcsak a testi és lelki, hanem a szellemi fejlődésre is nagy hangsúlyt fektetnek az oldalon: a honlapon könyvajánló rovat is működik.

 

 

 

Traff-traff 

A közúti közlekedés szabályait nem lehet elég korán megtanulni! A Traff.hu-n már az egészen kicsik is megismerkedhetnek a KRESZ néhány, legfontosabb szabályával - persze játékosan, számukra is érthető módon.

 

 

 

Gyerekirodalmi adatbázis

 

Gyermekirodalmi adatbázis

A Gyerekirodalmi adatbázis a Könyvtári Intézet munkatársai által készített válogatás a magyar nyelven megjelent gyermekirodalomból, rövid ismertetőkkel.
 

 

 

Játékok a polcról

Milyen játékokat szeret a gyermeked? A kislányok az öltöztetős játékokért vannak oda, a fiúk a mászkálós, ügyességi játékokat szeretik, a kifestőkért, állatos mókákért pedig mindenki oda van. A Játékpolc.hu-ról minden korosztály képviselője leemelheti a kedvencét.