Ajánlók

Molnár Krisztina Rita meseszerű története valódi problémákat tár elénk: a szülő-gyerek kapcsolat nehézségeit, az örökbefogadás kérdéseit, az elmúlás és gyász, az elfogadás és újrakezdés lehetséges feldolgozását.
A Pöpec tér közepén egy különleges, sipkatornyú épület áll. Teraszairól színes csúszdák kanyarognak a házat övező park fái közé. Ez a doboztorony, itt él Bojta, az első osztályos nyuszifiú, aki alig várja, hogy elkezdődjön a nyári szünidő.
Barátság, bizalom, a könnyű és a helyes út közti választás nehézsége, az elhivatottság megtalálása, az akaraterő megedzése, az első szerelem bonyodalmai - ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják az Óramágusok sorozat kamasz szereplőit, ahogyan a való élet, a valódi világ kamasz lakóit is, éljenek bárhol.
A könyv szerzője CRESSIDA COWELL az ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT című könyvsorozat írója és illusztrátora. A Hajdan varázslói – A behemót utolsó lehelete egy új sorozatának második kötete.
Finom, puha, göndör szőrével és aprócska patáival Jakab a legaranyosabb kis jak. De… ő már nem akar kicsi lenni!
Egy hosszú és kimerítő háború után Rocavarancolia romokban hever. Nem repülnek többé sárkányok az égen, a vámpírok szomjan haltak, és nincs elegendő mágia ahhoz, hogy a királyságot összetartsa.

A Lengemesékhez kapcsolódó új, kicsiknek szóló sorozat két meséjéből megtudjuk, hogy Füttyös Vilkó már kiskorában is igazi örökmozgó volt, mindenhová felmászott, és picit sem zavarta, ha veszélyes helyzetbe került. Az is kiderül, hogy Lile pedig – sok mai gyerekhez hasonlóan – nagyon válogatós kislány volt.
A kedves, rövid történeteket a Lengemeséket kedvelő nagyobb gyerekek kistesóinak, illetve a lengéket még nem ismerő, 2–4 éves korosztálynak ajánljuk.

Forrás: Central Könyvek, 2021, fülszöveg

Lépj be!
Ne nézz vissza!
Előre vezet az egyetlen út!
Amikor Bluehaven távoli szigetét egy erős földrengés rázza, meg és az apja eltűnik, Jane Doe fejest ugrik egy szédületes kalandba, hogy visszaszerezze őt. Ám ez nem egy átlagos mentőakció. Jane apjának egy, a világok közti veszélyes labirintusban veszett nyoma, és nem a lánya az egyetlen, aki elkeseredetten igyekszik megtalálni őt. Egy rémes gonosz tört be ebbe a szent birodalomba: egy aljas tervet szövögető férfi a hadserege élén…
Lépj be!
Ne nézz vissza!
Előre vezet az egyetlen út!

Forrás: Könyvmolyképző, 2020, fülszöveg

Cormoran Strike magánnyomozó épp a családját látogatja meg Cornwallban.
Egy nő a segítségét kéri az édesanyja, Margot Bamborough ügyében, aki rejtélyes körülmények között tűnt el még 1974-ben.
Strike sosem nyúlt döglött aktákhoz, főleg nem olyanhoz, amely negyven éve megoldatlan. 
Bár kevés esélyt lát arra, hogy a végére járhat, mégis elvállalja az ügyet a számos másik mellé.
Robin a magánnyomozó partnere éppen egy küzdelmes váláson megy keresztül, valamint egy másik férfi is érdeklődik iránta, miközben a Strike iránt táplált érzéseivel is viaskodik.
Strike és Robin nyomozása Margot eltűnése után rettentő bonyolult üggyé alakul, tarot-kártyákkal, egy pszichopata sorozatgyilkossal és furcsa szemtanúkkal.
Mindketten megtanulják, hogy olykor a több évtizede megoldatlan ügyek is halálosak tudnak lenni.

Forrás: Gabo, 2021, fülszöveg