Ajánlók

Annabé egy hároméves, óvodás kislány, aki  szereti a plüssmajmokat, a biciklizést, a barátnőit, és persze Gábort, aki végre szóba áll vele. Annabének van apukája és anyukája, szép szobája, és a szobája falán egy csodálatos festmény, melyen keresztül egy víz alatti világba jut, ahol tátogva kell beszélni és úszva közlekedni.
Utazzunk el együtt a tengerek mélységeibe Piszke papával, ahol Egressy Zoltán tanulságokkal átszőtt, mesés kalandjain keresztül ismerkedhetünk meg megannyi tengeri élőlénnyel.  A holdhalak, tintahalak, kőhalak és ráják történeteit Láng Anna illusztrációi keltik életre, amelyek kicsiket és nagyokat is magával ragad.
Matricás Laci végre pihenhet egy nagyot, hiszen vasárnap még a rablók sem dolgoznak. Sajnos Sárika nem hagyja békén – állandóan akar tőle valamit! Hogy nyugta legyen a minden lében kanál kislánytól, nagyon ravasz cselt eszel ki… Vajon mit keres az állatkertben egy nyugalomra vágyó rabló?
A kis Kék Lovag kiszabadul egy béna számítógépes játékból, és útnak indul, hogy a digitális térben barangolva végre megismerje a nagyvilágot. Csakhogy a digitális világ tele van kommentelő trollokkal, egymással gonoszkodó gyerekek üzeneteivel és fényképeivel, amit egy igazi, digitális lovag bizony nem nézhet tétlenül!
Nünü Habók Lulla és Zazi a négy jóbarát, egy nap úgy döntenek, hogy világgá mennek. Hogy miért? Hát azért, mert gazdájuk, a lustálkodó varázsló mindig csak őket dolgoztatja a gonosz csínyeiben!
Végre magyarul is olvashatjuk a kis vakond kalandjait, akinek a fejére csináltak! A vakond szeretné kideríteni, ki volt a bűnös, és útja során sok-sok állattal ismerkedik meg a mezőn. Végül a legyek sietnek segítségére, hogy megoldja a rejtélyt...
Mindig nehéz egy olyan műről beszélni, ami az emberiség jövőjéről szól, és egy érdekes utópiába repít minket. Az eredeti mű Orwell által megélt, látott cselekményekre reflektál, amibe egy nagy adat poszt-apokaliptikus utóérzést is belekever.
Egy átlagos srác voltam negyvenkét nappal ezelőtt. De most napi rendszerességgel küzdök meg a bestiákkal  és pontosan tudom, hogyan kell átvészelni a világvégét. TOTÁLIS SZÖRNYES-ZOMBIS KÁOSZ. 
Történetünk főhőse Murci cica, az apró kandúr, aki a lakótelep pincéjében született. Kicsi termete ellenére szétfeszíti a kíváncsiság, hogy milyen lehet a nagyvilág, így egy szép napon elindul világot látni.