Ajánlók

Ha valaki szeret nevetgélni a kisgyerekével, ha szeret tanulságos históriákról beszélgetni, ha úgy gondolja, fontos a környezetünkben élő, aprócska segítőtársakról minél többet tudni, akkor érdemes vele együtt forgatni e könyv lapjait.

Szerző: Hajnal József
illusztrációk: Szabó Zenina

 

Forrás: Hirfor, 2018, fülszöveg (https://www.geniusz.hu/hajnal_jozsef_illusztraciok_szabo_zenina-rezi_kiralylany_lesz-almodj_meheket)

A „kavicsok” története a tanév végén ért véget és a nyári szünetben folytatódik, szerelemmel, árulással, bölcs tanításokkal és sors-keverte bonyodalmakkal. Anna megpróbál talpra állni, bár továbbra is azt hiszi, hogy a kedvenc tanítványai tették tönkre. Lille és Praetor végre hazugságok nélkül élvezheti a szerelmet, de olyan nem várt-, és félreérthető helyzetekbe sodródnak. Ki marad talpon, és ki bukik el? Krisz áruló vagy igaz barát? A szerző a Rejtőző kavicsok második részében is csak tálalja a történetet, a többit ránk és a fantáziánkra bízza.

Forrás: https://moly.hu/konyvek/l-i-lazar-rejtozo-kavicsok-ii

Manfréd és Anton kalandjai egy szórakoztató, lebilincselő olvasmány, mely 5-6 éves kortól ajánlott, egészen tinédzser korig.

A gyerekkönyvekben megszokott, egyszerű kifejezésmódtól eltérően a Manfréd és Anton kalandjai olyan nyelvezettel operál, ami nem csak lenyűgöző stílust ad a könyvnek, hanem nagy mértékben fejleszti a gyerekek szókincsét, kifejezésmódját is, és nem csupán szórakoztat, hanem segíthet is a gyerekeknek, pl. a félelmek legyőzésében, a társas kapcsolatok fejlesztésében.

Forrás: Hello Body Kft., 2018, fülszöveg

Balatoni József fordulatos, sokszínű, humoros regénye olyan fikció, amelynek egyes epizódjait maga az élet írta…

Balatoni ​József, azaz Jocó bácsi könyve a tanévnyitótól az érettségiig követi a 12/C diákjainak az életét. Az ötös fogat, az öt elválaszthatatlan jóbarát, Ambrus, Peti, Gabi, Hori és Laci, a lányok, Szilvi, Lizi, Hanna és a többiek a határokat feszegetve vívják harcukat, önmagukkal, egymással, családjukkal, tanáraikkal.

Forrás: Jaffa Kiadó, 2018, fülszöveg

 

"Hagyják, hogy a gyermeki képzelet úgy szárnyaljon, mint ahogy Veres Tamás képzelete szárnyalt a könyv megírása közben!”

A ceglédi író, költő könyve az állatok mindennapjairól szól, akik emberi tulajdonságokat hordoznak. A szerző arra biztatja a szülőket, nagyszülőket, hogy adják a gyermek kezébe a könyvet és színezzék ki a rajzokat! Egészítsék ki őket úgy, ahogy az ő fantáziájukban megelevenedik!

Forrás: https://cegledipanorama.hu/2017-06-27/allatmesek-cegledrol/