Ajánlók

"Egy nagymama és egy kisfiú története, aminek az a vége, hogy nem szabad félni. Semmitől. És a középpontban természetesen az aprószemű mák áll. Persze, ez így meglehetősen közhelyszerű, ám a dolgok konkrétumaikban igen nevetségesek."1

Mint a szárítóköteleken lebegő ruhák. Van közöttük rékli, pulóver, trikó, mellény, és blúz, keményített szoknya, bugyi, kapca és zokni. Nagykabát (szellőzni tették ki), taftszoknya, boleró, katonanadrág. Ki az ötvenes, kia hatvanas, más pedig az ezredfordulós évekből. Közös bennük, hogy hajladoznak a szél simogatása alatt, és kapaszkodik mindegyik a biztonságot adó kötélbe. Mutatják, ki viselte őket.2

 

ÚJDONSÁG!

A Time első száma 1923-ban jelent meg, ez volt az első heti hírmagazin Amerikában.

Az angol nyelvű magazin rendszeresen "Az év embere" titulust ítéli egy olyan személynek, csoportnak, vagy akár gépnek, esetleg elvont fogalomnak, mely az adott évben kiemelkedő hatással volt a világra.

ÚJDONSÁG!

A Der Spiegel egy gazdasági-politikai témájú, német nyelvű hetilap, mely Európa legnagyobb hírújságainak egyike.

 

"A lány tizenhat éves, holland, és Noának hívják. Vajon hogyan kerülhetett ide, és övé-e a gyermek, akit ennyire óv?"


A második világháborúban játszódó történelmi regény két nő barátságát meséli el.

 

Forrás: Animus Kiadó, 2018, fülszöveg

F. Várkonyi Zsuzsa könyvében korábbi beszélgetéseket gyűjtött össze, amelyek a gyerekkori tapasztalat hatásait elemzik a későbbi életünkre vonatkozóan. Önismeret, személyiségfejlődés közérthető nyelven.

A havonta megjelenő magazin lakásfelújítással, -átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel, valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel szolgáló színes magazin.

Az Otthon egy változatos, stílusteremtő lakberendezési magazin. Inspiráló ötleteket és tippeket vonultat fel, legyen szó akár a lakásról, akár a kertről, a teraszról, stb. Azokhoz szól, akik igényes, egyben trendi környezetben érzik jól magukat. Mindehhez kedvcsináló példákkal, könnyen megvalósítható ötletekkel és kreatív tanácsokkal nyújt gyakorlati segítséget a magazin.

"Valójában mit is látott? Utólag alig emlékezett rá. Annyian írták le később a látványt, hogy nem tudta végül, mi az, amit csak olvasott, és mi az, amit maga látott."

Az ötvenes-hatvanas években játszódó történet nem egyszerűen csak krimi, fontos társadalmi kérdéseket boncolgat kiváló lélekábrázolással.

"A valóság nem akadály." 

A Kossuth-díjas író új regényének főhőse egy New York-i könyvtáros, akitől megtudhatjuk - többek között azt is -, milyen az eszményi könyvtár. Megosztja velünk gondolatait a művészetről, a világról és annak működéséről.

 
 

„Minden hazugsághoz két ember kell - valaki kitalál egy tetszetős mesét, a másik meg van olyan ostoba, hogy elhiggye.”
Ismét egy egyedi, sajátos stílusú, mélyen elgondolkodtató regényt tarthatunk kezünkben az írónő tollából, amely ugyanakkor tele van titkokkal és nem várt eseményekkel.

„Az ember igyekszik minden szempontból jó szülővé válni, de sosem tudja pontosan, hogy kellene. Pedig nem nehéz feladat. Csak épp lehetetlen.”

Fredrik Backman új regénye sportkönyvnek álcázva magát nagyon komoly témákat feszeget – erőszak, gyűlölet, másság, korrupció, zaklatás – rengeteg személyes tragédiával.
Megragad, és nem enged el – még a befejezése után sem.

Kilencedik kötetéhez érkezett Bán Mór eposzi méretű, tízkötetesre tervezett regényfolyama Hunyadi Jánosról.

Az előző kötet, A hit harcosa 1446-ig tartott. A folytatásban az ország tovább sodródik a várható káosz felé. Az egymással hadakozó bárói ligákat a hét kapitánynak sem sikerül megfékeznie, a nyugati országrészeket pedig Cillei Ulrik és Habsburg Frigyes seregei fenyegetik.

Közben északon a cseh Giskra haramiái fosztogatnak, az ifjú Mohamed szultán pedig gyűjti erőit, hogy végre leszámoljon a Hunyadi vezette keresztény seregekkel. Ebben a helyzetben úgy látszik, Hunyadi lehet a túlélés kulcsa. Hűséges társa, Vitéz János támogatásával felveszi hát a harcot Cillei Ulrikkal, és a fegyveres erőszaktól sem riad vissza, hogy átvegye a hatalmat az egész ország felett...

A cselekményében 1448 októberéig tartó regényt ezúttal is a szereplők bemutatása, családfa, kronológia, bibliográfia és a szerző történeti jegyzetei követik.